Our story

Neighbours

is een plek zo uniek als de levendige smeltkroes van smaken en culturen waar zij haar keuken en atmosfeer aan te danken heeft. Een plek waar voor ons zoveel werelden één werden. In Jamaica zeggen ze wel: ‘Out of many people, one people.’
Schuif aan, ‘join’ us. Geniet van de giften van het leven met heerlijk, soulful eten, opzwepende muziek en de tropical vibes.
Live a little- It’s the Caribbean way.

Je wordt bij ons persoonlijk en warm onthaalt in ons, door familie gerund, restaurant.
Eten is voor ons een manier om onze rituals, roots en flavours te delen met jullie, jullie levensgenieters. No matter the weather, bij ons schijnt de zon. We are ‘liming’ all year round!

Wij zijn de generatie jonge chefs met een gemixte culturele achtergrond die hun culinaire erfgoed hervinden. Nieuwsgierig naar onze diepgewortelde roots is Neighbours een platform geworden voor het onderzoeken van de geschiedenis, gebruiken, het volk en vooral de culinaire tradities van de Caribbean. De cuisine komt voort uit een samenloop van verschillende culturele invloeden ten gevolge van kolonisatie, migratie en wereldwijde handel sinds de 15de eeuw. Die enorme smeltkroes van o.a. Afrikaanse, Amerindiaanse, Indiase, Chinese en Europese invloeden is een eindeloze bron van inspiratie. We gebruiken het creëren van ieder gerecht als een verkenning van de Caribbean. We noemen het eigentijds ‘heritage cooking’.

Een eerbetoon aan ons culturele erfgoed

De Afro-Caribische cuisine is de blauwdruk van een fusion keuken en een van de meest diverse en smaakvolle keukens. Deze dynamische keuken is altijd creatief en ontvankelijk geweest en dit inspireert ons om te blijven verkennen en experimenteren. Wij geven onze eigen intuïtieve twist aan gerechten, relevant voor het moderne leven met af en toe met een flinke pollepel nostalgie.

Van Eclectische streetfood gerechten tot heerlijk comfort food. Proef het intense smakenpallet met levendige combinaties van kruiden en specerijen en een delicaat samenspel van spice, zoetheid en ‘tang’.

Wij bereiden onze gerechten met lokaal & duurzaam geteelde seizoensgroente en biologisch of fair trade ingrediënten. Ons menu is 100% plantaardig, dat is 100% futureproof, 100% Ital, 100% us; puur en onpretentieus. Wij houden van simpel maar verfijnd, van kleurrijk en verassend en bovenal van smaakvol en rijk!
Kom proeven en laat jouw zintuigen prikkelen!