Our story

Neighbours

is een plek zo uniek als de levendige smeltkroes van smaken en culturen waar zij haar keuken en atmosfeer aan te danken heeft. Een plek waar we onze liefde, toewijding en respect tonen voor ons cultureel erfgoed, die onuitputtelijke bron van inspiratie voortvloeiend uit een rijke geschiedenis.

Eten is voor ons een manier om onze rituals, roots en flavours te delen met onze gasten en een steeds meer divers en groeiend publiek. Wij verwelkomen graag iedereen op de plek waar voor ons zoveel werelden één werden.

Je wordt bij ons persoonlijk en warm onthaalt in onze lunchroom en restaurant gerund door door eigenaresse Maxime, familie en hecht team. Stap binnen, schuif aan, de muziek staat aan en het eten wordt bereidt. Laat al jouw zintuigen prikkelen door de tropical vibes. Live a little- it’s the caribbean way!

Wij zijn de generatie jonge chefs met een gemixte culturele achtergrond die hun culinaire erfgoed hervinden en delen met een nieuw en steeds meer divers publiek, iedereen voelt zich bij ons thuis, een plek waar zoveel werelden één werd.

Dankbaar voor wat onze grootouders ons hebben nagelaten zijn wij voor altijd nieuwsgierig naar onze diepgewortelde roots. Neighbours is ons platform voor het onderzoeken van onze afkomst. We gebruiken het creëren van ieder menu als een verkenning van migratie en diversiteit in de geschiedenis van de Caribbean, die onwijze meltingpot.

De vooraanstaande gerechten- de klassiekers, waar we van genoten tijdens festiviteiten en het wekelijks samenkomen bij onze grootouders met familie, leiden ons naar een verhaal over de diaspora en al haar culturen. Door dit alles te verkennen krijgen we een beter begrip van hoe, door culturele invloeden, gerechten zijn ontstaan. Onderweg ontdekken wij zoveel variaties op én nieuwe gerechten, alleen maar door terug te kijken in de rijke geschiedenis.

Een eerbetoon aan ons culturele erfgoed

Erachter komen dat zoveel staple foods hetzelfde zijn geeft een gevoel van verbintenis en dat willen we vieren, maar ook die unieke touch en bijzondere kooktechnieken van elke cultuur kan zo een impact hebben op een gerecht dat ze volledig haar eigen smaak heeft.

Met respect voor de authentieke recepten, experimenteren wij, maken wij combinaties met duurzaam geteelde seizoensgroente van Nederlandse bodem en geven wij een intuïtieve twist aan wat resulteert in een eigentijds gerecht. We houden van simpel, rijk en smaakvol eten; gewoon onpretentieus. De kennis delen over waar wij vandaan komen en mensen laten genieten van wat de nieuwe generatie creëert, krijgen wij energie van.

We doen met onze gerechten bij Neighbours een eerbetoon aan de Caribbean, door ons echt te verdiepen, ons open te stellen, te luisteren en te leren over; tradities, rituelen, kooktechnieken en de geschiedenis van onze mensen. Het is de verbintenis met onze familie, ons thuis. We zijn nederig en trots.